За нас      Продукти    Референца       Новости      Контакт
     
 
 
  МЕНИ  
   За нас
   Продукти
   Референца
   Новости
   Контакт

  НАШИ СОРАБОТНИЦИ  

www.tekstilpromet.hr

www.ross-textilwerke.de
www.frotir.narod.ru
www.fellner-hg.at
www.colortex.hu

 
  ЗА НАС  
ФРОТИРКА компани АД Делчево е формирана на 31.06.1961 година како фирма во изградба, а со редовно производство има започнато во 1966 година. Во периодот од отпочнувањето со работа како државно претпријатие па се до приватизацијата фирма имала свои растови и падови. ФРОТИРКА компани АД Делчево е приватизирана на 19.12.2000 година т.е. купена е на берза и потполно е приватизирана. ФРОТИРКА компани АД Делчево спаѓа во рангот од средни претпријатија со вкупен број на вработени од 400 работници. Фротирка компани АД има производен програм од предиво до готов производ и тоа припрема на предиво, боење на предиво, ткаење, боење и доработка на фротир ткаенини, конфекционирање на сите видови фротир производи. Нашите производи се познати по квалитет на нашите купувачи во Европа и тоа: Германија, Хрватска, Србија и Црна Гора, Австрија, Украина, Унгарија, Босна и Херцеговина, Швајцарија, Грција и други земји. Годишниот капацитет на фабриката е преработка на са. 1.000 т памучно предиво во ткаени и плетени фротир производи.


  Женски баде мантил  
Материјал:320-380 гр/м2
Големина:S, M, L
Бои:пастелни бои по карта на бои
 
  ЕДО (Г22)  
Тежина:340 гр/м2
Димензија:33х50; 50х70-стопало; 50х100; 70х130; 100х100 и 100х150
Бои:бела или по нарачка
 

www.2mg.com.mk
За нас - Продукти - Референца - Новости - Контакт